Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (CULTURA, ARTS I CIÈNCIA)

Novetat!!
CAFÈS LITERARIS. "Ignot", de Manuel Baixauli
Logo de l'activitat CAFÈS LITERARIS.

Dimecres de 18.30 a 20 h

17 de juny de 2020

Espai: Sense sala

El valencià Manuel Baixauli explora a Ignot un dels motors que mouen els últims cinc segles de literatura: l’èxit i el fracàs dels autors. I ho fa tot preguntant-se si els conceptes d'«èxit» i de «fracàs» són antònims entre sí. Aquesta pregunta, present en tota l’obra baixauliana, troba a Ignot la seva millor formulació. Servint-se de la veu dels personatges fracassats, solitaris o invisibles, l'autor és capaç de posar en entredit un dels fonaments de la literatura contemporània: l’èxit com a resultat de la creació literària. Ignot, de Manuel Baixauli (Edicions del Periscopi). Ponència a càrrec de Marc Senabre Camarasa, màster en Teoria de la literatura i Literatura comparada per la UB, editor de Gargots Revista Literària i llibreter. Preu: 3 €

Preu: 3,00 €

Dimecres
17/06/2020
Novetat!!
CAFÈS LITERARIS: Mi año de descanso y relajación, d’Ottessa Moshfegh
Logo de l'activitat CAFÈS LITERARIS: Mi año de descanso y relajación, d’Ottessa Moshfegh

Dimecres de 18.30 a 20 h

1 de juliol de 2020

Espai: Sense sala

Mi año de descanso y relajación ens transporta a la Nova York de principis de segle, pocs mesos abans dels atemptats de l’11-S. La irreverència del text, resultat d’una veu narradora que barreja en parts iguals cinisme i misantropia –i que té sovint valor autorreflexiu–, aconsegueix posar en relleu una sèrie de contradiccions de la realitat social encara vigents als nostres dies. La protagonista de la novel·la és una jove de classe privilegiada que decideix recloure’s a casa seva durant un any sencer amb la intenció de dormir, descansar i relaxar-se fins a assolir una regeneració cel·lular i anímica que pugui obri pas cap a una ‘vida nova’. Així, el text de Moshfegh retrata i assenyala el culte a l’individu-consumidor neoliberal d’una societat que, al mateix temps que produeix malestars transversals tals com l’ansietat i la depressió, ens obliga a fer-li front de manera individual, buscant només la redempció i la cura en l'aïllament i en les drogues Mi año de descanso y relajación, d’Ottessa Moshfegh (Alfaguara). Ponència a càrrec de Pier Manchia Benito, investigador cultural independent. Preu: 3 €

Preu: 3,00 €

Dimecres
01/07/2020
Novetat!!
Càpsules vespertines. "Traïció, confiança i ficció"
Logo de l'activitat Càpsules vespertines.

Dijous de 18.30 a 20 h

11 de juny de 2020

Espai: Sense sala

Les relacions que s’estableixen entre els lectors i els espectadors amb les obres de ficció es basen, també, en la confiança. En aquesta sessió explorarem les particularitats de la confiança en la ficció i s’indagarà en la següent hipòtesi: la traïció, el desencant i la ruptura d’expectatives –si més no, en aquest context– no han de comportar necessàriament una pèrdua de sentit. Amb Laro del Río Castañeda, màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la UB i professor de Narrativa Audiovisual a la Universitat d’Oviedo. L'activitat serà online, a través de la plataforma Zoom, i es facilitarà l'enllaç el mateix dia de la sessió, un cop s'hagi realitzat la inscripció.

Preu: 3,00 €

Dijous
11/06/2020
Novetat!!
Càpsules vespertines: "La confiança pública"
Logo de l'activitat Càpsules vespertines:

Dijous de 18.30 a 20 h

28 de maig de 2020

Espai: Sense sala

Seguint la línia del seu assaig Las mejores palabras (Anagrama), el filòsof Daniel Gamper ens parlarà de la «confiança pública»: la necessitat de parlar el mateix idioma, de tenir creences –i paraules– compartides i acords comuns. Sense aquest tipus de consensos públics, paraules tan radicalment democràtiques com «justícia», «llibertat», «igualtat» o la mateixa «democràcia» acaben tenint un significat buit o contrari a aquell que tenien inicialment. Amb Daniel Gamper, professor de Filosofia Política a la UAB. L'activitat serà online, a través de la plataforma Zoom, i es facilitarà l'enllaç el mateix dia de la sessió, un cop s'hagi realitzat la inscripció.

Preu: 3,00 €

Dijous
28/05/2020
  Anterior    1  2    Següent  

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes i tallers gratuïts

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre abans de l'inici dels cursos.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Associació cultural Casa Orlandai (G64509987) | C/Jaume Piquet 23 08017 BARCELONA
Info@casaorlandai.cat

Centre Cívic
CASA ORLANDAI

C/Jaume Piquet, 23
08017 Barcelona
932524262
administracio@casaorlandai.cat

Logo Miram Cloud