Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (CULTURA, ARTS I CIÈNCIA)

Novetat!!
CÀPSULES VESPERTINES: Allò monstruós a l’art

Dijous de 19 a 20.30 h

15 d'octubre de 2020

Espai: Sala J. V. Foix

La normalitat i l'anormalitat sempre han coexistit. La convivència i fascinació de l'individu per «allò monstruós» ha estat motiu de representacions artístiques durant tota la història de l'art. Per tal d’estudiar-les, plantejarem un recorregut a partir de tres fets historicoartístics fonamentals: miniatures i capitells a l'edat mitjana; la pintura més tardana de Goya; i la fotografia de Diane Arbus. Amb Andrea Guerra, historiadora de l’Art

Preu: 3,00 €

Dijous
15/10/2020
Novetat!!
CÀPSULES VESPERTINES: Modernisme: el monstre noucentista

Dijous de 19 a 20.30 h

12 de novembre de 2020

Espai: Sala J. V. Foix

Sovint, quan ens referim a moviments culturals com ara el Noucentisme i el Modernisme, oblidem que van ser molt més que formes d'expressió artística: eren també –o sobretot– corrents intel·lectuals a través dels quals es concebia i es tractava d'entendre i fins i tot de transformar la societat. A la Catalunya del tombant del segle XIX al XX, artistes i intel·lectuals van dividir-se, majoritàriament, entre la puresa hel·lènica noucentista i el cru realisme modernista. Entenent les diferències de projecte intel·lectual i polític entre uns i altres podem arribar a entendre, també, part de la realitat políticocultural catalana actual. Amb Margarida Casacuberta, professora de Literatura catalana contemporània a la UdG i experta en Modernisme.

Preu: 3,00 €

Dijous
12/11/2020
Novetat!!
CÀPSULES VESPERTINES: Res més monstruós que l'home

Dijous de 19 a 20.30 h

10 de desembre de 2020

Espai: Sala J. V. Foix

Fa més de 200 anys, el poeta alemany Hölderlin va traduir l'Antígona de Sòfocles. Una de les particularitats del seu text és l'ús de la paraula Ungeheuer (monstruós, immens) per referir-se a l'home. Aquesta elecció va generar tanta controvèrsia com admiració, ja que va canviar completament el sentit d'un discurs que semblava lloar l'ésser humà pels seus avenços tècnics i la seva capacitat de dominar la natura. En aquesta sessió, examinarem les conseqüències del gest de Hölderlin per pensar –també amb l'ajuda de la traducció d'Antígona d'Anne Carson– què és «allò monstruós» avui en dia. Amb Aida Lago García, professora d'Estudis Literaris i doctoranda en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la UB.

Preu: 3,00 €

Dijous
10/12/2020
Novetat!!
LES VEUS DE LA REPÚBLICA EXPRESS: Beirut, l'explosió del sistema? (online)

Dimecres de 19-20.30 h

9 de setembre de 2020

Espai: Sense sala

El passat 4 d'agost, una forta explosió al port de Beirut va matar més de 200 persones i destruir part de la ciutat. Després de dècades de corrupció i de governs inoperants, l’explosió no fou fortuïta, sinó l’expressió més crua d’un estat fallit, que concentra tots els conflictes religiosos i geoestratègics de la zona. Parlarem de les causes estructurals que han portat al Líban, de la Suïssa mediterrània a la devastació, i quines són les vies de sortida per aquesta petit país. Intervindran: Oriol Barba, director de la xarxa de ciutats de la mediterrània MedCities  - @uribarba Oriol Andrés, corresponsal a Beirut, col·lectiu Contrast, periodista de La Directa - @oriolandres

Preu: Gratuït

Dimecres
09/09/2020

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes i tallers gratuïts

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre abans de l'inici dels cursos.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Associació cultural Casa Orlandai (G64509987) | C/Jaume Piquet 23 08017 BARCELONA
info@casaorlandai.cat

Centre Cívic
CASA ORLANDAI

C/Jaume Piquet, 23
08017 Barcelona
932524262
info@casaorlandai.cat

Logo Miram Cloud