Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (CULTURA, ARTS I CIÈNCIA)

Novetat!!
LES VEUS DE LA REPÚBLICA: De l’Àrtic al Cap de Bona esperança

Dimecres de 19 a 21 h

2 de desembre de 2020

Espai: Sala J. V. Foix

De l’Àrtic al Cap de Bona esperança, passant pel corredor del Mediterrani: rutes comercials que regiran el segle XXI La Ruta Àrtica és un de les prioritats estratègiques de Vladimir Putin. La nova Ruta de la Seda promoguda per la Xina és el nou Pla Marshall del segle XXI. La Ruta del Cap de Bona Esperança es convertirà aviat en una de les principals vies del comerç mundial. I el Corredor Mediterrani és el principal projecte d’infraestructures inacabat a la península ibèrica com a conseqüència de els diferents estratègies dels governs espanyols des del segle XIX. Fou l’únic projecte d’infraestructures del qual parlaren els presidents de Xina i Espanya a l'última cimera sino-espanyola. Quins interessos i estratègies de les grans potències mundials amaguen aquests projectes? Com canviaran les nostres vides i les de les generacions futures? Quines implicacions tenen aquestes grans rutes per al medi ambient i el canvi climàtic?" Amb Jordi Torrent, cap d’estratègia del Port de Barcelona i Mar Aguilera, professora de dret constitucional de la UB i membre del Fons de Defensa Ambiental.

Preu: Gratuït

Dimecres
02/12/2020
Novetat!!
LES VEUS DE LA REPÚBLICA: Hauria de tenir límits la llibertat d’expressió?

Dimecres de 19 a 21 h

16 de setembre de 2020

Espai: Sala J. V. Foix

Què és la llibertat d'expressió i com ens protegeix? Quins límits té? En l'actualitat la lliure expressió en la política, en la protesta ciutadana, en l'art o a internet està sent molt qüestionada. Reflexionarem sobre l'estat de salut d'una de les llibertats fonamentals d'una societat democràtica per veure si es troba en perill i si empara qualsevol manifestació o ha de cedir front altres valors i interessos legítims Amb Andreu Van den Eynde, advocat penalista i Ferran Rañé, actor i director.

Preu: Gratuït

Dimecres
16/09/2020
Novetat!!
LES VEUS DE LA REPÚBLICA: La mobilitat en les ciutats del futur

Dimecres de 19 a 21 h

14 d'octubre de 2020

Espai: Sala J. V. Foix

La mobilitat dins les ciutats, i àrees metropolitanes ha de transformar-se per a fer-se més sostenible. La crisi sanitària està comportant canvis en els hàbits de mobilitat de la població, que posa en escac moltes de les infraestructures de mobilitat. Parlarem de la vella mobilitat i les desigualtats socials i de gènere que comporten, i quines noves infraestructures requereix la nova mobilitat, vies ciclables, intermodalitat, etc. … i quines oportunitats s’obren. Amb Nel·la Saborit, Enginyera Civil, especialista en infraestructures i mobilitat. Gabinet tècnic del PEMB, i ponent a confirmar.

Preu: Gratuït

Dimecres
14/10/2020
Novetat!!
LES VEUS DE LA REPÚBLICA: La segregació escolar enmig d’una pandèmia

Dimecres de 19 a 21 h

4 de novembre de 2020

Espai: Sala J. V. Foix

Hem viscut un fet inaudit: les escoles van tancar i la funció educativa va seguir. La crisi de la Covid19 ha fet encara més evidents la segregació escolar i les desigualtats que ja existien. Parlarem de si aquesta crisi les pot intensificar, o bé pel contrari, quines oportunitats brinda per a reduir-les. Amb Aina Tarabini, professora del Departament de Sociologia de la UAB

Preu: Gratuït

Dimecres
04/11/2020

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes i tallers gratuïts

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre abans de l'inici dels cursos.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Associació cultural Casa Orlandai (G64509987) | C/Jaume Piquet 23 08017 BARCELONA
info@casaorlandai.cat

Centre Cívic
CASA ORLANDAI

C/Jaume Piquet, 23
08017 Barcelona
932524262
info@casaorlandai.cat

Logo Miram Cloud